| Autor |
Jakie grzejniki do instalacji? |
Antek
U¿ytkownik
Data rejestracji: 25.10.09 |
| Dodane dnia 25-10-2009 13:28 |
|
|
|
Witam, obecnie jestem na etapie wyboru instalacji grzewczej. Na rynku jest taka du¿a ilo¶æ grzejników, ¿e prawdê mówi±c nie wiem co wybraæ. Pyta³em równie¿ kilku instalatorów i ka¿dy ma inne zdanie na ten temat. Przychylam siê do grzejników konwektorowych poniewa¿ uwa¿am, ¿e maj± najwy¿szy standard grzewczy i najmniejsz± pojemno¶æ wodn±. Z drugiej strony nie wiem czy wybrana przeze mnie instalacja z rurek miedzianych to najlepsze rozwi±zanie bo instalatorzy polecaj± rury PEX. Obawiam siê, ze dlatego poniewa¿ ich monta¿ jest mniej pracoch³onny. Co wy o tym s±dzicie? |
|
|
| Autor |
RE: Jakie grzejniki do instalacji? |
Tadek5
U¿ytkownik
Data rejestracji: 27.10.09 |
| Dodane dnia 28-10-2009 08:47 |
|
|
|
Polska w ostatnim czasie to wielki plac budowy dlatego na rynku jest tak du¿a ilo¶æ firm, niekoniecznie dobrych. Ja osobi¶cie jestem zwolennikiem tradycyjnych rozwi±zañ i dlatego te¿ mam w domu wykonan± instalacjê z rurek miedzianych. Jak najbardziej do tej instalacji pasuj± grzejniki Convector z miedzian± wê¿ownic±. Widzia³em ju¿ niejedn± awariê na Chiñskich pexach, które nie wiadomo jak± maj± ¿ywotno¶æ. Mied¼ wiadomo wytrzyma wszystko. Nie wiem dlaczego ludzie oszczêdzaj± na takich produktach, skoro ró¿nica to zaledwie kilkaset z³otych na ca³ej instalacji w domu jednorodzinnym. |
|
|
| Autor |
Antek
U¿ytkownik
| Dodane dnia 29-10-2009 22:57 |
|
|
Cieszê siê, ¿e podzielasz moje zdanie dotycz±ce instalacji. Sprawdzi³em te grzejniki convectora i s± ca³kiem niez³e. O dziwo te¿ tê opiniê podzieli³ mój instalator. Tak¿e sprawa sama siê rozwi±za³a. Zdam relacje po uruchomieniu  |
|
|
| Autor |
TeCe
Administrator
Data rejestracji: 01.11.07 |
| Dodane dnia 07-11-2009 20:50 |
|
|
|
Moim zdaniem Convectory posiadaj± kilka wad, które wyeliminowano w grzejnikach Regulus. |
|
|
| Autor |
Antek
U¿ytkownik
| Dodane dnia 11-11-2009 23:01 |
|
|
|
zastanawia³em siê te¿ nad regulusami, s± fajne, ale nie podobaj± mi siê z wygl±du. Convectora wybra³em ze wzglêdu na grzejniki wygl±daj±ce bardziej nowocze¶nie, w moim przypadku to premium. |
|
|